Kuba objavljuje Vikiliks depeše

Izvor: B92, 25.Dec.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba objavljuje Vikiliks depeše

Havana -- Kuba je počela da objavljuje američke diplomatske depeše koje je dobila preko "Vikiliksa", koje dokazuju vezu između Amerike i kubanskih disidenata.

U jednom telegramu pominju se razgovori sa blogerima-disidentima.

Takođe postoje dokazi da je diplomata na Kubi za čelnike opozicije kaže da su "uglavnom nepoznati i podeljeni" i da je "malo verovatno da će ikada voditi zemlju".

Još jedno otkriće za koje je zaslužan "Vikiliks" je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedna američka diplomatska depeša potvrđuje da su Izraelci bili ti koji su pre tri godine uništili sirijsko postrojenje za koje se sumnjalo da je nuklearni reaktor.

Izreal nikada nije ni potvrdio ni demantovao da je taj napad njegovo delo. Međutim, sumnja je odmah nakon napada pala na tu zemlju. Sirija tvrdi da uništeni pogon nije bio nuklearni reaktor, preneo je BBC.
Pogledaj vesti o: Wikileaks

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.