JEREMIĆ: NE KOMENTARIŠEM INFORMACIJE S VIKILIKSA

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEREMIĆ: NE KOMENTARIŠEM INFORMACIJE S VIKILIKSA

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Beogradu da ne može da komentariše informacije koje objavljuje sajt "Vikiliks" jer su one "neformalne" i njihovu verodostojnost nije potvrdila nijedna zemlja sveta.

"Nijedna vlada nijedne države na svetu nije do sada potvrdila verodostojnost tih informacija", rekao je Jeremić odgovarajući na pitanje novinara o navodima sa sajta Vikiliks >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o tome da je Ministarstvo inostranih poslova Francuske trazilo od SAD i EU da zajedno obeshrabre Srbiju od predlaganja nove rezolucije UN o Kosovu.

Jeremić je ponovio da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u EU i da je to strateški prioritet zemlje, ali je ukazao da priznanje Kosova nije tema "koja se može naći na stolu". "Priznanje Kosova nije na stolu i nikada se ne može naći na stolu s obzirom na dobro poznatu politiku oko koje u ovoj zemlji postoji široka demokratska i legitimna podrška", rekao je ministar Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom diplomatije Urugvaja Luisom Almagrom.

U depeši francuskog diplomate - pomoćnika sekretara za kontinentalnu Evropu Rolana Galaraga, iz februara ove godine, navodi se da je Ministarstvo inostranih poslova Francuske trazilo od SAD i EU da zajedno obeshrabre Srbiju od predlaganja nove rezolucije UN o Kosovu i da Beogradu stave do znanja da nije moguće dobiti Kosovo i istovremeno postati clanica EU, objavljeno je na sajtu "Vikiliksa".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.