Ekvadorska ambasada se ne oglašava oko Asanža

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekvadorska ambasada se ne oglašava oko Asanža

Organizacija VikiLiks (WikiLeaks) objavila je na Tviteru da bi njen osnivač Džulijan Asanž mogao biti izbačen iz ekvadorske ambasade u velikoj Britaniji za "nekoliko sati ili dana".

Nakon objave citata izjave koju je dao izvor Vikiliksa, ispred ambasade okupili su se novinari a vidljivo je i prisustvo naoružane britanske policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Ni ambasada ni britanski zvaničnici nisu komentarisali.

Asanž se u ekvadorskoj ambasadi nalazi od avgusta 2012, jer se plaši da bi ako napusti teritoriju Ekvadora bio uhapšen i izručen SAD, koje ga traže zbog objavljivanja hiljada poverljivih diplomatskih i vojnih depeša putem VikiLiksa.

Ekvadorsko ministarstvo spoljnih poslova je kasno sinoć saopštilo da neće komentarisati "glasine, teorije ili pretpostavke".

Nešto kasnije je jedan visoki zvaničnik rekao da nije doneta odluka da se Asanž izbaci iz ambasade.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.