ERDOGAN UMIRE OD RAKA 2013!

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN UMIRE OD RAKA 2013!

Turski premijer ima kancer debelog creva, dva puta je operisan, a lekari su mu 2011. dali još dve godine

LONDON - Kriju bolest premijera.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan (57), koji je od kraja novembra dosad dva puta operisan u Istambulu, ima rak debelog creva i umreće za dve godine.

Loše prognoze

Mejlovi američke špijunske agencije „Stratfor", koje objavljuje Vikiliks, govore da Erdogan ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << maligni tumor i da je bio podvrgnut ozbiljnim operacijama, a ne rutinskim, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

Agent „Stratfora" saznao je od svog izvora, koji je išao u školu s hirurgom koji je operisao turskog premijera, da on boluje od raka debelog creva, ali da rezultati druge biopsije još nisu stigli da bi se videlo da li je metastazirao.

- Tokom prve operacije odstranjeno mu je 20 centimetara creva. Prosečno debelo crevo ima 1,5 metara. To je vrlo opasna operacija. Erdogan neće moći da putuje neko vreme i moraće da nosi kesu za izmet na stomaku najmanje dva do tri meseca. Prognoze nisu dobre. Hirurg je rekao da mu daju još dve godine života - naveo je Eugen Čausovski, špijun „Stratfora", u mejlu koji je poslao centrali.

Laži iz kabineta

Špijun američke firme prepričao je situaciju u Turskoj nakon prve operacije Redžepa Tajipa Erdogana, koja je urađena 26. novembra 2011. Iz njegovog kabineta su tada saopštili da su premijeru iz creva uklonjeni benigni polipi.

Drugu operaciju Erdogan je imao 10. februara ove godine, a zvanično je objavljeno da je podvrgnut manjoj operaciji koja je trajala trideset minuta. To je, međutim, u javnosti izazvalo različite komentare, pogotovo zato što je Erdogan posle operacije bio prisiljen da otkaže ranije ugovorene posete i razgovore sa državnicima koji su u to vreme boravili u Turskoj.

Sam premijer je nedavno, na pitanje jednog turskog novinara da li boluje od neizlečive bolesti, odgovorio: „Ne, nemam rak".

Podele u vladajućoj partiji

Prema mišljenju „Stratforovog" špijuna, Erdoganova bolest, odnosno smrt, izazvaće velike podele u vladajućoj Partiji pravde i razvoja (AKP). On kaže da predsednik zemlje Abdulah Gul nema veliku podršku, a da je šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu paranoičan i misli da svi pokušavaju da ga miniraju.

- Kad sam pitao kome Erdogan veruje, dobio sam dva imena: Ali Babakan, zamenik premijera, i Taner Jildiz, ministar energetike - naveo je Eugen Čausovski.
Pogledaj vesti o: Wikileaks

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.