Asanža za počasnog gradjanina Čačka

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanža za počasnog gradjanina Čačka

Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva u Čačku pokrenulo je inicijativu da osnivač sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž bude proglasasen za počasnog gradjanina Čačka.

U saopštenju sa potpisom predsednika Upravnog odbora, krajem prošle godine osnovanog, društva Brastislava Jugovića, navedeno je i da "duh ovog grada opravdava pokretanje ovakve inicijative, jer Čačak voli heroje."

Asanž: Depeše će objavljivati 60 medija

Osnivač Vikiliksa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proglašen za najgoreg Australijanca

Društvo smatra da je Asanž "progovorio istinu o porocima, zločinima i drugoj, tamnoj strani diplomatske i političke medalje, kojom su svoje vratove ukrasili nezasluženi".

"Kao simbol revolucionarnog delovanja, Asanž je na putu da se izjednači sa legendarnim Če Gevarom, služeći se, pri tome, najmoćnijim oružjem modernog doba - informacijom", istaknuto je u saopštenju tog društva u kome tvrde da će uskoro za ovaj predlog prikupiti potrebnih 1.000 potpisa i potom ga predati gradskoj upravi .

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Velike šanse da Asanž postane - Čačanin

Izvor: Blic, 03.Feb.2011, 14:15

ČAČAK - Da li će Džulijan Asanž, osnivač sajta Vikiliks i jedna od medijski najeksponiranijih ličnosti današnjice, postati počasni građanin Čačka? Hoće, ako bude prihvaćena inicijativa Društva srpsko-kubanskog prijateljstva, čiji aktivisti Asanža smatraju „simbolom revolucionarnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.