Asanž objavljuje memoare sledeće godine

Izvor: Blic, 21.Dec.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž objavljuje memoare sledeće godine

LONDON - Osnivač i urednik veb sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž prodao je prava na objavljivanje svojih memoara dvema izdavačkim kućama, a očekuje se da će rukopis biti spreman do marta, izvestio je britanski list "Gardijan".

Pravo na izdavanje memoara čoveka koji je uzdrmao diplomatski svet, obelodanivši više od 250.000 poverljivih američkih diplomatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << depeša, kupile su britanska izdavačka kuća "Canongate" i američki "Knopf", koji je u vlasništvu "Bertelsmann", navodi britanski list.

Izdavači nisu mogli ni da potvrde ni da demantuju pisanje lista, koji se pozvao na informaciju koju je španska kuća "Random House Mondadorii" objavila na "Tviteru", da će rukopis biti gotov do marta.

Džejmi Bing iz "Canongate" potvrdio je i-mejlom poslovnom portalu "Dejli fajnens" da je ta kuća kupila prevodilačka prava.

Nekadašnji član tima "Vikiliksa" Danijel Domšajt-Berg već je napisao knjigu "Vikiliks iznutra: Moje vreme u najopasnijem veb sajtu na svetu" i očekuje se da će ona svetlo dana ugledati u januaru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.