Anonimus: Putin nas je prosto šokirao

Izvor: Vostok.rs, 01.Nov.2012, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimus: Putin nas je prosto šokirao

01.11.2012. -

Kako su se razišli putevi Anonimusa i Vikiliksa? Kad će se pojaviti novi servis za objavljivanju procurelih informacija TYLER? O ovome je u ekskluzivnom intervjuu za dopisnika „Glasa Rusije“ Džonu Roblesu govorio aktivista grupe Anonimus.

Zbog čega su se razišli putevi Anonimusa i Vikiliksa?

Anonimus nije zauzeo zvaničnu poziciju prema Vikiliksu. Nisu svi „anonimusi“ prestali da sarađuju s Vikiliksom, koji radi dobru stvar. Anonimus se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << zalaže za slobodu govora i informisanja.

Pošto je Vikiliks imao Paywall – sistem koji ne dozvoljava pristup informacijama bez davanja priloga, neki „anonimusi“ su u tome videli cenzuru. Zbog toga su se pojavili sajtovi tipa Par: AnoIA (par-anoia.net), koji objavljuju informacije nezavisno od Vikiliksa. Međutim, radi se isključivo o slobodi govora i informisanja. Ispostavilo se da model Vikiliks nije održiv još i zbog toga što je na čelu projekta stajao čovek koji se mogao ukloniti, što se s Asanžem i desilo.

Po čemu će TYLER biti bolji od Vikiliksa?

- TYLER će biti masovan, bez cenzure, zajedno sa strukturom Wiki-P2P Cipherspace.

Da li ste namerno izabrali datum 21. decembar 2012. godine? Priča se da će tog dana po kalendaru Maja nastupiti kraj sveta.

- Ali, kalendar Maja nije završen. Mnogi smatraju da je to tačka uzlaska, promena globalne svesti. Da preciziramo: TYLER neće izaći 21., već 12. decembra.

 

Koje filozofije se pridržavaju članovi grupe Anonimus?

Nemamo „dnevni red“ – mi smo ljudi koji se brinu zbog onoga što se trenutno dešava u svetu. I izražavamo svoju zabrinutost. Očuvanje pravednosti i opšteljuskih prava je osnova nad osnovama Anonimusa.

Zašto nemate zvanične predstavnike?

Anonimus je slobodno povezani kolektiv. Kad bismo imali predsednika ili zvaničnog predstavnika postali bismo ranjivi. Anonimus je ideja.

Koje pozicije se Anonimus pridržava kad su u pitanju Ruska Federacija i informacije iz Rusije?

Sloboda za Pussy Riot! Putin nas je prosto šokirao. On je izbavio Rusiju od centralnog bankarskog sistema Rotšilda i otpisao je dug Afrike. To je zadivljujuće i vrlo opasno. „Novi svetski poredak“ će pokušati da ga skloni.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Wikileaks

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.