Afera Vikiliks: Kina digla ruke od Severne Koreje

Izvor: Blic, 30.Nov.2010, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera "Vikiliks": Kina digla ruke od Severne Koreje

U iščekivanju novih poverljivih dokumenata koji se nalaze u posedu "Vikiliksa", a koji svedoče o (ne)primerenoj diplomatiji SAD, "Blic" će i danas izveštavati o tome iz minuta u minut.

07:10 U dokumentima, koje je sinoć objavio sajt Vikiliks, navedeno je i da je zvanični Peking spreman da prihvati ideju ujedinjenja dve Koreje. Prema saznanjima "Gardijana", kineski zvaničnici su frustrirani ponašanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "razmaženog deteta" i zbog toga žele da se distanciraju od politike koju propagira Pjongjang.

07: 35 Za razliku od ostalih svetskih zvaničnika, turski ministar spoljnih poslova juče je, boraveći u Vašingtonu, nekoliko puta ponovio da njegova zemlja aferu "Vikiliks" vidi kao izazov. Ministar Ahmet Davutoglu je naglasio da Turska ne bi imala nikakav problem da je neko objavio njihovu diplomatsku prepisku

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.