Викиликс остао без доменског имена

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2010, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Викиликс остао без доменског имена

СТОКХОЛМ -

Америчка фирма ЕвриДНС (EveryDNS) која обезбеђује доменска имена интернет сајтовима, саопштила је данас да је укинула доменско име "wikileaks.org".

ЕвриДНС је саопштио да не пружа више услуге сајту организације "Викиликс" (WikiLeaks) пошто је он постао мета "вишеструких >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (сајбер) напада" применом методе "дистрибуирано одбијања услуга", јавила је агенција Асошијетед прес.

Напади су "угрозили стабилност" инфраструктуре ЕвриДНС-а, то јест пружање услуга за готово 500 хиљада других веб сајтова, наводи се у саопштењу, које се појавило након што је интернет провајдер Амазон укинуо хостинг Викиликсу а преноси сајт Msnbc.msn.com.

Како је јуче саопштио Амазон, разлог за укидање нису ни сајбер напади на Викиликс нити притисак америчких власти.

Викиликс је, према тумачењу Амазона, прекшио услове коришићења услуга тиме што "није поседовао или на неки други начин контролисао сва права на садржину" процурелих дипломатских депеша САД које је објавио.

Након што му је сајт синоћ нестао са Интернета, Викиликс је преко социјалне мреже Твитер (Twitter) затражио финансијске донације и саопштио да га масовни сајбернапади "чине јачим".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.