Vučić: Vranje uskoro dobija fabriku vrednu stotine miliona evra

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 19:43

Vučić: Vranje uskoro dobija fabriku vrednu stotine miliona evra

"Imamo mnogo toga čime možemo da se pohvalimo" rekao je večeras predsednik Sbrije Aleksandar Vučić posle sednice predsedništva SNS.

Vranje će uskoro dobiti jednu veliku fabriku, vrednu stotine miliona evra, najavio je Vučić.

"Govorili smo o predstojećim investicijama. Vranje će uskoro, u maju, najkasnije početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juna, dobiti jednu važnu, veliku, moćnu fabriku koja se meri u stotinama miliona evra. Veoma sam srećan zbog toga", rekao je Vučić u obraćanju nakon sednice predsedništva SNS.

"Veoma je važno da podignemo svoju odbrambenu industriju, sada kada to čini i EU koja je donela mere. Srbija mora tu da uloži dodatni novac, mnogo novca, ali moramo ako želimo da opstanemo kao suverena zemlja", objasnio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija je ekonomski uspešna zemlja, finansijskih problema nemamo, imamo preko 4,2 milijarde evra na računu i kada bismo sada tim novcem otplatili dugove imali bismo javni dug ispod 40 odsto BDP-a.

"Međutim, važno je da vladu formiramo što pre, zbog EKSPA, zbog svega što smo obećali ljudima. Glavni infrastruktruni projekti idu dobro, od auto-puta do Kraljeva, Trstenika, Požege, Požarevca... Uskoro kreću radovi na stadionu, oko EKSP- a, samo je pitanje dokle u skladu sa geopolitičkom situacijom", objasnio je on.

"Naša zemlja je sa 4. mesta u regionu došla na prvo po platama za samo deset godina", podsetio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Vranje uskoro dobija fabriku vrednu stotine miliona evra

Izvor: OkRadio.rs, 07.Mar.2024, 10:26

"Imamo mnogo toga čime možemo da se pohvalimo", rekao je predsednik Sbrije Aleksandar Vučić posle sednice predsedništva SNS. Vranje će uskoro dobiti jednu veliku fabriku, vrednu stotine miliona evra, najavio je Vučić a prenosi B92.   "Govorili smo o predstojećim investicijama. Vranje će...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.