Uhvaćeni u krijumčarenju devet Avganistanaca

Izvor: Vesti-online.com, 11.Avg.2012, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćeni u krijumčarenju devet Avganistanaca

Policija u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv Fitima J.(23) i Ejupa S.(19) iz Preševa, osumnjičenih da su sa još jednim maloletnikom iz Preševa organizovali prevoz i smeštaj za devet državljana Avganistana koji su ilegalno prešli granicu sa Makedonijom, saopštila je vranjska policija.

Hapšenje zbog krijumčarenja ljudi: Policija u Vranju osujetila plan (foto ilustracija)

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Njih dvojica osumnjičeni su da su 7. avgusta u preševskom selu Trnava, organizovali smeštaj i transport za devet državljana Avganistana koje koje je trebalo da prevezu do Bujanovca, ali ih je policija sprečila u tome.

 

Tužilaštvo je podnelo zahtev za istragu, a osumnjičeni Fitim J. i Ejup S. privedeni su istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju, koji im je odredio pritvor do mesec dana.

Protiv maloletnika koji im je pomagao u organizaciji biće podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

 

Strani državljani su, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu koji im je odredio kaznu zatvora od po deset dana i zabranu ulaska u Srbiju narednih godinu dana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.