U Vranju izložba fotografija NATO agresije

Izvor: JUGpress.com, 31.Maj.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju izložba fotografija NATO agresije

VRANJE

U centru Vranja, kod zgrade pošte, otvorena je izložba fotografija NATO agresije.

Fotografije žrtava i uništenih objekata tokom bombardovanja 1999. podsećaju na tragediju koja je, krajem maja i početkom juna te godine, zadesila Vranje.

Na taj način Udruženje uranijumskih žrtava “Pljačkovica 99” podseća na posledice gađanja osiromašenim uranijumom.

“Cilj je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da ne dozvolimo da se zaboravi najtužniji događaj ovog grada kada su na brdo Pljačkovica iznad Vranja, bacilli bombe sa osiromašenim uranijumom. Tada je gađan televizijski repetitor, koji je iz nekoliko pokušajamu toku istog dana na kraju srušen. Pored Vranja, tokom agresije ovim bombama gađani su Borovac i Bogdanovac u opštini Bujanovac i Reljan kod Preševa. Ukupno je ispaljeno 5.000 metaka ”, kaže za JUGpress predsednik udruženja Gradimir Jovanović.

Pošto je na ovom području povećan broj obolelih od malignih oboljenja mnogi to dovode u vezu sa posledicama gađanja osiromašenim uranijumom.

Zbog toga Udruženje svojim aktivnostima stalno podseća da se žrtve NATO agresije ne smeju zaboraviti, niti zanemariti posledice koje se manifestuju na zdravlje ljudi, zaključuje Jovanović.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Izložba fotografija Udruženja uranijumskih žrtava

Izvor: JužneVesti.com, 31.Maj.2016

Udruženje podseća na žrtve, razaranja i posledice NATO bombardovanja 1999. godine; foto: I.M...Na platou ispred Pošte u centru grada, Vranjanci ovih dana mogu videti neobičnu postavku koju čine fotografije žrtava i uništenih objekata u Vranju tokom bombardovanja 1999. godine...Svrha ove izložbe...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.