Izvor: JUGpress.com, 29.Jan.2024, 19:12

Odbor za ljudska prava predao ZCV-u zahtev za prisustvo osobe od poverenja na porođaju

VRANJE

Odbor za ljudska prava Vranje/SOS telefon za žene zvanično je predao inicijativu da rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje donese odluku i omogući ženama besplatno prisustvo osobe od poverenja u porođajnoj sali. V.d. direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević je kako navode rekao da će zvaničan stav i odluku ove zdravstvene ustanove u Vranju dobiti do kraja ove nedelje.

,,Kao što smo na građanskom protestu u subotu saopštile, danas je Odbor za ljudska >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prava Vranje i SOS telefon za žene, zvanično predao inicijativu da rukovodstvo ZC Vranje donese odluku i omogući mamama i bebama besplatno prisustvo osobe od poverenja u porođajnoj sali”, rekli su iz Odbora za ljudska prava.

Podsetimo se, u subotu je održan protest protiv akušerskog nasilja na kom se okupilo oko dvadesetak građanki/na i aktiviskinja/sta, a protest je podržala i direktorka Opšte bolnice dr Nataša Stojiljković i upravnica Doma zdravlja dr Milica Jaziković. Protesta šetnja protiv akušerskog nasilja održana je povodom slučaja S.J. koja je prijavila policiji dvojicu lekara zbog nehumanog i nesavesnog postupanje prilikom porođaja, tokom kog je kako je navela povređena njena novorođena beba.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.