Nove sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju danas su položile zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Skupštine Majom Gojković.
Zakletve je položilo 47 novoizabranih sudija u osnovnim sudovima u Kruševcu, Brusu, Novom Pazaru, Sjenici, Kraljevu, Čačku, Užicu, Požegi, Jagodini, Despotovcu, Boru, Bujanovcu, Vranju, Dimitrovgradu, Zaječaru, Knjaževcu, Lebanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Leskovcu, Pirotu, Prokuplju i Surdulici, saopšteno je iz Narodne skupštine.
Predsednica Narodne Skupštine je sudijama poželela uspešan rad i navela da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.
Zakletve u Narodnoj skupštini položilo je i 36 zamenika javnih tužilaca, koji su prvi put izabrani na tu funkciju, takođe na sednici 9. novembra, a Gojkovićeva je i njima požela uspeha u radu i izrazila uverenje da će radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu tužilačke funkcije, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Zaječar,   Prokuplje,   Kruševac,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nove sudije u Novom Pazaru i Sjenici položile zakletvu

Izvor: SandzakPress.net, 23.Nov.2018, 11:15

Sudije koje su prvi put izabrane na tu funkciju u osnovnim sudovima u Novom Pazaru i Sjenici položile su zakletvu u Skupštini Srbije pred predsjednicom parlamenta Majom Gojković, piše Radiostoplus.com. Polaganjem zakletve, nove sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru postali su dosadašnji pomoćnici...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.