Nove sudije položile zakletvu u skupštini Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove sudije položile zakletvu u skupštini Srbije

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju danas su položile zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Zakletve je položilo 47 novoizabranih sudija u osnovnim sudovima u Kruševcu, Brusu, Novom Pazaru, Sjenici, Kraljevu, Čačku, Užicu, Požegi, Jagodini, Despotovcu, Boru, Bujanovcu, Vranju, Dimitrovgradu, Zaječaru, Knjaževcu, Lebanu, Leskovcu, Pirotu, Prokuplju i Surdulici, saopšteno je iz skupštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Predsednica Narodne Skupštine je sudijama poželela uspešan rad i navela da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.

Zakletve u Narodnoj skupštini položilo je i 36 zamenika javnih tužilaca, koji su prvi put izabrani na tu funkciju, takođe na sednici 9. novembra, a Gojković je i njima požela uspeha u radu i izrazila uverenje da će radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu tužilačke funkcije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudije i zamenici javnih tuzilaca položili zakletve

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, položile su zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković...U saopštenju Skupštine Srbije navedeno je da je zakletvu položilo 47 novoizabranih sudija u osnovnim sudovima u Kruševcu, Brusu, Novom Pazaru, Sjenici, Kraljevu, Čačku,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.