Dan nauke i inovacija u ponedeljak u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2024, 10:53

Dan nauke i inovacija u ponedeljak u Vranju

Koji su programi podrške, izvori finansiranja, poreske olakšice, resursi i infrastruktura istraživačkog i inovacionog ekosistema, koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija, neke su od informacija koje će moći da saznaju posetioci Dana nauke i inovacije koji će biti održan na Pedagoškom fakultetu u Vranju u ponedeljak, 26. februara od 12 sati.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u oktobru 2023. godine pokrenulo nacionalni projekat pod sloganom „Srbija, zemlja nauke, zemlja inovacija“, te se tim povodom organizuju Dani nauke i inovacija u gradovima širom Srbije, a kako bi se podigla svest javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

Posetioci će ovom prilikom moći da čuju na koji način nam četvrta industrijska revolucija otvara mogućnosti za značajno unapređenje kvaliteta života, ubrzani ekonomski razvoj i rešavanje najvećih globalnih izazova i to od Dragane Šutović iz Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, prof. dr Dragana Milčića sa Mašinskog fakulteta u Nišu i doc. dr Vladislava Krstića sa Pedagoškog fakulteta u Vranju - navode organizatori.

Planirano je vreme i za pitanja publike na koja će odgovarati predstavnici Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku, Centra za promociju nauke, kao i poreski savetnik, a posetioci će u holu fakulteta imati i priliku da pogledaju izložbu i demonstraciju primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dan nauke i inovacija na Pedagoškom fakultetu u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Feb.2024

Deveti Dan nauke i inovacija održaće se na Pedagoškom fakultetu u Vranju u ponedeljak, 26. februara, s početkom u 12 časova. Ovaj skup deo je nacionalnog projekta koji sprovodi Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pod sloganom „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija”...Cilj ovog...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.