U kikindskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 37 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 15:49

U kikindskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 37 pacijenata

Sa 721 aktivnim slučajem kovida 19, Kikinda ulazi u zonu vrlo nestabilne, vanrednu epidemiološku situaciju sa, nažalost tendencijom daljeg pogoršnja. U kikindskoj Opštoj bolnici hospitalizovno je 37 pacijenata, a dvoje je na respiratoru. Raste broj obolelih i među medicinskim radnicima, pa nadležni apeluju na sve građane da se protivepidemiološke mere zaista moraju poštovati.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi se u poslednjih nedelju danadnevno registruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 60 do čak 80 kovid –pozitivnih pacijenata, što je izuzetno veliki porast novoobolelih.

Sink „U ovom momentu imamo 721 aktivni slučaj. Poređenja radi, 14. novembra je taj broj bio 119, pa sami možete da zaključite kakava nam je trend porasta i kako epidemijska kriva u Kikindi izgleda“, rekla je dr Sandra Radlović, direktorka ŽJZ Kikinda.

U kikindskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 37 pacijenata, starosne dobi od 45 do 84 godine. Dva pacijenta trenutno su na mehaničkoj ventilaciji:

„Imamo, na žalost, dva pacijenta koji su na respiratoru. Pored kovida, pacijent star 53 godine i pacijentkinja u 57-oj godini, imaju i duge komorbiditete, pa je njihovo stanje teže“, izjavio je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice Kikinda.

Raste broj kovid-pozitivnih medicinskih radnika. U kikindskoj Bolnici trenutno je „van stroja“ sedam lekara, osam medicinskih sestara, četiri laboranta, kao i tri nemedicinska radnika. Stoga je ta zdravstvena ustanova uvela adekvatnu organizaciju rada ambulanti i prijema ne-kovid pacijenata:

„Ambulante rade samo hitna stanja, odnosno hitne prijeme, ali svaka služba ima svoju ambulantu za hitne slučajeve . Takođe, operišu se hitna stanja, naravno i maligniteti. To važi i za preglede, za osobe sa malignitetom nema čekanja“, dodao je doktor Mirko Stojisavljević.

Porast broja kovid-pozitivnih beleži se u svim lokalnim samoupravama Severnobanatskog okruga. Najbolja situacija trenutno je u Adi, u kojoj su potvrđena 32 slučaja, u Senti 97 , Novom Kneževcu 58 , Kanjiži 55 i Čoki 26 aktivnih slučajeva kovid pozitivnih pacijenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U užičkoj bolnici raste broj pacijenata na intezivnoj nezi: Hospitalizovano 59 pozitivnih na kovid-19

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 10:04

U izdvojenom odeljenju u Požegi smešteno je 63 pacijenata..U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 59 pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na kovid-19, 24 je na intezivnoj nezi, od kojih je 11 na respiratoru, saopštio je Zdravstveni centar Užice...U toku jučerašnjeg dana u užičkoj bolnici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.