Raste broj pregleda u Vlasotincu, nadležni kažu da je situacija alarmantna

Izvor: JužneVesti.com, 25.Nov.2020, 11:10

Raste broj pregleda u Vlasotincu, nadležni kažu da je situacija alarmantna

Broj pacijenata u vlasotinačkoj kovid ambulanti je utrostručen u poslednjih nedelju dana. Pre 5 dana dnevni broj pregleda je sa 50 udvostručen na oko 100, a već početkom nedelje 150 građana zatražilo je pomoć lekara. Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović kaže da je situacija u Vlasotincu krajnje alarmanta.

Povećan je, kako saopštavaju iz Štaba, i broj lekara u kovid ambulanti.

Situacija ne da je nepovoljna, nego je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << krajnje alarmantna. Vanredna situacija je uvedena pre 12 dana, međutim broj zaraženih i dalje raste. Moramo da poštujemo mere ako želimo da suzbijemo širenje virusa – kaže predsednik Opštine Bratislav Petrović.

On je dodao da u četvrtak počinje montaža novog rentgen aparata u Domu zdravlja, pošto je stari van funkcije od pre dvadesetak dana. Očekuje se da počne sa radom naredne nedelje.

Od početka novembra je u Opštini Vlasotince registrovano 214 slučajeva zaraze.

Broj pregleda u kovid ambulanti u Vlasotincu dupliran je pre nekoliko dana, pa je tada pomoć lekara zatražilo više od 90 pacijenata. Ispred zgrade Opštine je postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom za građane, a iz Štaba su najavili dezinfekciju škola, vrtića i javnih površina.

Zbog, kako je ocenjeno u Štabu, izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije koja ima tendenciju daljeg pogoršanja, odlučeno je da vanredna situacija u opštini Vlasotince ostane na snazi do daljeg. "Komunalac“ će obustaviti rad zelene, mlečne i stočne pijace do 3. decembra, dok do petka, 27. novembra, na onlajn program prelaze deca iz vrtića "Kolibri" zbog 5 pozitivnih radnika Predškolske ustanove i 6 njih koji čekaju rezultate testiranja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.