U Nišu obeleženo 25. godina od pogibije 16 civila u NATO bombardovanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2024, 08:41

U Nišu obeleženo 25. godina od pogibije 16 civila u NATO bombardovanju

Državnom ceremonijom, parastosom i polaganjem venaca na Spomenik žrtvama NATO agresije u Nišu danas je obeleženo 25 godina od kako su 7. maja 1999. tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju na Niš bačene kasetne bombe od kojih je poginulo 16, a teže povređeno 18 civila.
Pomoćnica ministra u Ministarstvu za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Lakić izjavila je da se na današnji dan sećamo onih koji su stradali tokom NATO bombardovanja.
"Danas smo ovde da se sećamo, pomolimo, ostavimo cvet, ali i da kao ministarstvo nastavimo da radimo ono što smo radili proteklih godina, a to je da negujemo kulturu sećanja i da koliko god možemo, pomognemo porodicama onih koji su nevini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

7. maj - dan kada su kasetnim bombama zasuti centar Niša, ulice kod Kliničkog i Duvanište

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2024

Jedan od najtragičnijih datuma u novijoj istoriji Niša dogodio se pre tačno 25 godina - 7. maja 1999. godine, a to je dan kada su Šumatovačka ulica, autobuska stanica, Tvrđavska pijaca, zasute kasetnim bombama i tada usmrtile 16 ljudi, među kojima je bila i 26-godišnja trudnica. Tog dana NATO...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.