Senta obeležava svoj dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2010, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senta obeležava svoj dan

SENTA -

Opština Senta danas je svečano obeležila dan kada je pre 504 godine Senta dobila status slobodnog grada.

Svečanosti je prisustvovalo više stotina gostiju i zvaničnika iz Mađarske, Francuske i Srbije.

Predsednica opštine Senta Aniko Širkova naglasila je tokom svečanosti da su u Senti otpočele korenite promene i da je u toku izrada novog sistema rukovođenja gradom.

"Organski deo procesa izgradnje novog sistema predstavlja i preuređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načina poslovanja naših ustanova i javnih preduzeća, a sa ciljem da potrebe Senćana budu kvalitetno podmirene", istakla je Širkova.

U okviru svečane sednice Skupštine opštine Senta danas je potpisan i ugovor o rekonstrukciji senćanske fontane između opštine Senta i kompanije Japan tobako Internešnal (JTI).

Kompanija Japan tobako intenrešnal, koja je vlasnik Fabrike duvana u Senti, poklonila je danas toj opštini 1,1 milion dinara za rekonstrukciju gradske fontane.

"Posebno smo zadovoljni činjenicom da je podrška JTI-a usmerena, ne samo ka tome da Senta postane lepši i moderniji grad, već da svi građani Sente žive bolje i kvalitetnije. To je prava društvena odgovornost", rekla je Aniko Širkova.

Generalni direktor fabrike JTI Senta Tamer Tecirlioglu rekao je da gradska fontana nije samo običan spomenik, već je ona deo društvenog života grada koji bi trebalo da postane novi simbol Sente.

Kompanija JTI ranije je pomogla obnovu pozorišta u Senti, podržava rad narodne kuhinje i kampanju za bezbednost u saobraćaju.

Program obeležavanja dana Sente biće nastavljen kulturnim aktivnostima, a večeras će građani Sente moći da uživaju u koncertu grupe "Van Gog".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SENTA OBELEŽILA SVOJ DAN

Izvor: Kurir, 11.Sep.2010

SENTA - Opština Senta svečano je obeležila dan kada je pre 504 godine Senta dobila status slobodnog grada. Svečanosti je prisustvovalo više stotina gostiju i zvaničnika iz Mađarske, Francuske i Srbije...Predsednica opštine Senta Aniko Širkova naglasila je tokom svečanosti da su u Senti otpočele...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.