Rumski vakcinalni punkt vraćen u Dom zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2022, 16:12

Rumski vakcinalni punkt vraćen u Dom zdravlja

S obzirom da se beleži pad broja vakcinisanih građana, rumski vakcinalni punkt nedavno je iz Kulturnog centra ponovo vraćen u Dom zdravlja.

Rumljanima su na raspolaganju Fajzer, Astrazeneka i Sputnjik, a poslednjih mesec dana broj vakcinisanih je više nego duplo manji u odnosu na decembar 2021. godine. U decembru prethodne godine vakcinisano je ukupno 2.207 građana a u januaru ove godine 602.

Novi soj korona virusa, omikron, uticao je da redovi ispred rumske Kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambulante budu prepuni, iako lekari ističu da se javljaju pacijenti sa blažom kliničkom slikom, veliki broj pacijenata utiče na to da Kovid ambulante rade punim kapacitetom.

Lekari ističu i da je sve veći broj dece koja se javljaju sa simpomima omikrona, a da i ako omikron sa sobom nosi blage kliničke slike ipak ostavlja posledice i na mlađu populaciju.

Stručnjaci se slažu u jednoj činjenici - da je jedino rešenje vakcinacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.