Nedimović sa malinarima dogovorio formiranje radne grupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović sa malinarima dogovorio formiranje radne grupe

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, malinari i otkupljivači dogovorili su danas u Vladi Srbije formiranje radne grupe koja će se baviti sistemskim rešavanjem problema prozivodnje i prodaje tog voća.

Dogovor je pao nakon pune saglasnosti malinara i otkupljivača, odnosno hladnjačara.

Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, kome su prisustvovali i predstavnici Ministarstava trgovine i privrede i Instituta za voćarstvo u Čačku, usledio je nakon što Nedimović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prethodnih dana razgovarao sa malinarima i otkupljivačima odnosno hladnjačarima u Ivanjici i Arilju.

Direktor Udruženja malinara iz Arilja Ekovoće Božo Joković je izjavio Tanjugu da su na sastanku otvorene mnoge teme od vitalnog značaja za proizvodnju i plasman maline.

Joković je rekao da će biti formirana radna grupa i da će biti iznađena rešenja za 2017. godinu po pitanju plasmana zaliha koje postoje na tržištu.

"Proizvođači odavno zahtevaju sastanak, imamo veliki broj ljudi koji žive od proizvodnje maline, ako ne budemo uspeli da rešimo pitanje plasmana maline i da dobijemo kvalitetan proizvod koji je konkurentan na tržištu, imaćemo socijalne slučajeve", rekao je Joković.

On je kazao da su proizvođači prethodnih godina imali smanjen obim roda, a koji su sada povećali.

"Moramo zajedničkim snagama da uspemo da dovedemo stanje na tržištu da budemo konkurentni, a ne da idemo ponovo na smanjenje površina i količina maline već da se zdržimo kao i prethodnih godina na prvom mestu po proizvodnji maline. Da se ne uspavamo na tom prvom mestu", naveo je Joković.

Prema njegovim rečima, sastanak je pokazao da može timski da se radi, a ministar Nedimović je pokazao operativnu sposobnost.

Vlasnik hladnjače Frigopaun iz Požege Paun Petrović je rekao da je sastanak bio veoma konstruktivan, kakav odavno nisu imali u pogledu problematike malinarstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar se dogovorio sa malinarima

Izvor: Mondo, 15.Mar.2017

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović postigao je danas dogovor s proizvođačima i otkupljivačima maline o formiranju što pre radne grupe koja će rešavati probleme u proizvodnji i plasmanu tog voća...Foto: YouTube.."Zadatak te radne grupe biće da napravi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.