Ministar se dogovorio sa malinarima

Izvor: Mondo, 15.Mar.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar se dogovorio sa malinarima

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović postigao je danas dogovor s proizvođačima i otkupljivačima maline o formiranju što pre radne grupe koja će rešavati probleme u proizvodnji i plasmanu tog voća.

Foto: YouTube

"Zadatak te radne grupe biće da napravi strategija koja bi dala odgovore na svaki scenario koji se može dogoditi u budućnosti, kao i da se utvrde količine zasada malina, godišnjeg roda i eventualnih zaliha", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Država ponovo mora da se "bavi" izvozom malina

Dodaje se da će prioritet radne grupe biti i rešavanje pitanja sadnog materijala kako bi se dobio što bolji kvalitet maline, kao i prevencije od norovirusa koji je prepreka nesmetanom izvozu i dugoročnom pozicioniranju tog voća na međunarodnom tržištu.

U radnoj grupi biće predstavnici proizvođača, otkupljivača, Instituta za voćarstvo iz Čačka, kao i ministarstava poljoprivrede, trgovine, privrede i finansija.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.