Nagrada Zlatni medved za film Sinonimi (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Zlatni medved" za film "Sinonimi" (VIDEO)

Film "Sinonimi" izraelskog reditelja Nadava Lapida dobio je "Zlatnog medveda" za najbolji film na 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

"Srebrenim medvedom" u kategoriji za najbolju režiju nagrađena je nemačka glumica i rediteljka Angela Šanelec za film "Bila sam kod kuce, ali" koji je urađen u nemačko-srpskoj produkciji.

"Srebrni medved" za najboljeg glumca dobio je kineski glumac Vang Đingčun za ulogu u filmu "Zbogom, moj sine, a u kategoriji najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glumice "Srebrni medved" je pripao kineskoj glumici Jong Mei za ulogu u istom filmu.



Nagrada Gran pri žirija dodeljena je filmu "Milošću Božijom" francuskog reditelja Fransoa Ozona.

Publika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu dodelila je drugu nagradu za najbolji igrani film, u selekciji "Panorama", srpskom filmu "Šavovi", reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada "Zlatni medvjed" za film "Sinonimi"

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2019

BERLIN - Film "Sinonimi" izraelskog reditelja Nadava Lapida dobio je "Zlatnog medvjeda" za najbolji film na 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.