MUP: Troškovi izdavanja dokumenata moći će da se plate i elektronskim putem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2021, 20:50

MUP: Troškovi izdavanja dokumenata moći će da se plate i elektronskim putem

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je pravilnik, pomoću kojeg građani prilikom izrade novih dokumenata i putnih isprava, više neće morati da popunjavaju priznanice i obilaze šaltere u poštama i bankama, već će troškove izdavanja dokumenata moći da plate i elektronskim putem.

Zahvaljujući novom sistemu plaćanja, korisnici usluga u policijskim upravama će na jednom mestu moći da popune uplatnice za takse i naknade, što znači da će za jednu uslugu imati samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednu uplatnicu. Na taj način moći će da plate više od tri stotine različitih usluga, uz manju proviziju.

"Preko portala eUprave kreiraju jedinstvenu, objedinjenu, uplatnicu, izvrše uplatu elektronskim putem, putem interneta, e bankinga, mobilnih aplikacija ili da uplatnicu koju su kreirali odštampaju i naknadno plate u pošti ili u banci. Tako da će oni moći da se pojave kod nas, da izvrše uslugu za koju su uplatili bez papirnog dokaza kojeg više neće morati da donose", kaže Dragica Glođović, šef odseka za putne isprave Novi Sad

Ukoliko građanin ne želi elektronskim putem da plati usluge preko portala e-Uprava, on može preuzeti uplatnicu ili prepisati podatke sa nje, pomoću koje će izvršiti plaćanje u banci, pošti ili drugoj platnoj instituciji.

"Usluga "Plati" je dostupna svim građanima koji koriste nacionalni portal eUprava. Za one građane koji nisu u mogućnosti da koriste ovaj portal, biće odštampane i generisane uplatnice u svim policijskim upravama ili u policijskim stanicama", kaže Dragica Glođović.

Za sve informacije o novom sistemu plaćanja, građani mogu da se informišu putem internet stranice Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i na nacionalnom portalu eUprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.