Livnica u Kikindi ponovo beleži rast proizvodnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2020, 13:21

Livnica u Kikindi ponovo beleži rast proizvodnje

Zajednički projekti, mogućnost bržeg i efikasnijeg rešavanja komunalnih i administrativnih problema koji su u ingerenciji grada, bile su neke od tema razgovora predstavnika kikindske Livnice i članova Gradske uprave koji su predvođeni gradonačelnikom Nikolom Lukačem danas posetili fabriku.

Uz nove poslove i investicije, Livnica Cimos TCH u Kikindi ponovo beleži rast proizvodnje. U kikindskoj fabrici, koja u okviru Grupacije "Cimos" proizvodi delove za auto-industriju, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << toku je konkurs za prijem novih stotinu radnika.

Zahvaljujući činjenici da je menadžment Grupacije “Cimos” prepoznao potencijale i kvalitet rada u kikindskoj Livnici, ta fabrika ponovo beleži rast proizvodnje. Samo poslednja investicija u obradne centre iznosi preko 2,5 miliona evra.

"Posle dužeg vremena, livnica Kikinda je na sigurnim, stabilnim nogama i posao se širi. Duži niz godina smo samo otpuštali radnike, a situacija je sada drugačija, pa ćemo do kraja novembra primiti još sto novih radnika." saopštio je direktor livnice Peter Višnjei.

Zahvaljujući ulaganjima i novim poslovima, kikindska Livnica će do kraja godine imati ukupno oko 480 zaposlenih. Radnici te kikindske fabrike izdržali su mnoge turbulentne situacije, pa ih posebno ohrabruje činjenica da se sada ulaže u proizvodnju.

“U Livnici sam već 13 godina. Radila sam na više mesta, a ovde sam najduže. Pa, naporno jeste i vrlo je odgovoran posao, ali trudimo se da svakog dana maksimalno damo sve od sebe.” rekla je radnica u livnici Snežana Bodo.

“Što se tiče posla u pogonu, nije teško a može mnogo i da se nauči.Dobro je što svakog dana rastemo kao kolektiv.” izjavlio je operater na mašini Marko Sikimić.

Podsećamo, nekadašnji privredni gigant Livnica Kikinda privatizovana je 2005. ghodine, kada je većinski vlasnik fabrike postao slovenački “Cimos” koji je pak u vlasništvu italijanske investicione grupacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.