Poraz košarkaša Srbije od Slovenije posle produžetka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 08:08

Poraz košarkaša Srbije od Slovenije posle produžetka

Košarkaši Srbije poraženi su večeras u Ljubljani od Slovenije 97:92 17:21, 28:21, 22:23, 19:21, 11:6) posle produžetka u prvoj pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evropski šampionat.

U prepunoj dvorani "Stožice" viđen je pravi takmičarski meč, koji su dobrim delom pokvarile domaće sudije sa nekoliko spornih odluka, a u centru pažnje bio je duel NBA zvezda Luke Dončića i Nikole Jokića.

Na kraju Dončić se radovao pobedi, a meč je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << završio 34 poena, šest skokova i devet asistencija, a ispratili su ga Klemen Prepelič i Majkl Tobi sa 16 poena.

Jokić je postigao 26 poena, uz 12 skokova i šest asistencija, Vasilije Micić ubacio je 17, Nikola Kalinić 12, a Dejan Davidovac i Dušan Ristić po devet poena.

Meč će dugo pamtiti Nemanja Nedović, koji je šutirao 13-1, trojke 8-0 i meč završio sa samo tri poena.

Košarkaši Srbije iz Ljubljane putuju u Hamburg, gde ih očekuje učešće na turniru "Superkup" i mečevi protiv Italije u petak, odnosno u subotu protiv Nemačke ili Češke.

Potom slede dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, prvo protiv Grčke u Beogradu 25. avgusta, a zatim i gostovanje Turskoj tri dana kasnije.

Šampionat Evrope počinje 1. septembra.

Srbija je u D grupi u Pragu, a rivali su Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prijateljski spektakl: Srbija protiv Slovenije

Izvor: B92, 17.Avg.2022

Košarkaška reprezentacija Srbije će u Ljubljani od 20 časova i 15 minuta odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom Slovenijom...Reprezentacija Srbije priprema se za Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra, ali je pre toga očekuju važni dueli kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.