Grinfild investicije između Nove i Stare Pazove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2009, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grinfild investicije između Nove i Stare Pazove

STARA PAZOVA - Novim prostornim planom opštine Stara Pazova, koji je danas usvojen na sednici Skupštine opštine, predviđene su do 2025. godine "grinfild" investicije na novih 1.320 hektara.

Površine izdvojene za tu namenu nalaze se uz auto-puteve E-70 i E-75 i uz stari magistralni put Beograd-Novi Sad, između Nove i Stare Pazove.

Na taj način dve Pazove bi mogle da budu spojene industrijskim i preduzetničkim celinama, a prostor kod batajničkog aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postao bi multifunkcionalna radno-poslovna zona od 40 hektara, navedeno je u planu.

"Usvajanje tog značajnog strateškog dokumenta omogućiće privlačenje stranih investicija," rekao je potpredsednik opštine Stara Pazova Srđan Stanković i dodao da ulaganje u nove fabrike predstavlja jedan od načina da se omogući veća zaposlenost u vreme globalne recesije.

Predsednik opštine Goran Jović je istakao da će nove indsustrijske celine, koje severno od Beograda povezuju dva auto-puta i važan železnički čvor, postati interesantan prostor za nove investicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.