Da Sremski Karlovaci zasijaju novim sjajem: Obnova starog jezgra i ulaganje u budućnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2022, 23:02

Da Sremski Karlovaci zasijaju novim sjajem: Obnova starog jezgra i ulaganje u budućnost

Zakon o Sremskim Karlovcima predviđa obnovu i zaštitu njegovog graditeljskog nasleđa i kulturne baštine, ali i podsticanje razvoja te opštine. U toku je uređenje starog jezgra Karlovaca, fasada u centru mesta, a priprema se rekonstrukcija rasvete.

Posle obnove fasada Patrijaršijskog dvora i Saborne crkve u Sremskim Karlovcima, u toku je sanacija spoljašnjosti kuće porodice Simeonović Čokić, u kojoj su boravili Vuk Karadžić, Svetozar Miletić, Jovan Jovanović Zmaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uroš Predić…, kao i kuće Dimitrija Anastasijevića Sabova, jednog od osnivača Karlovačke gimnazije.

Karlovci bi trebalo da dobiju i novu javnu i dekorativnu rasvetu.

"To smo dužni da uradimo, jer su Sremski Karlovci temelj naše kulture i nacionalnog bitisanja, ali i putokaz za budućnost. Važno je investirati i kada je reč o potencijalima Sremskih Kalovaca, a to su turizam i sve što Karlovci nude u ovim i narednim godinama", ističe

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Deo projekta obnove starog jezgra Sremskih Karlovaca je i rekonstrukcija Ulice braće Anđelić.

"Ovo je jedna od ključnih investicija koje se sprovode u ovom mestu. Ona dugoročno treba da promeni čitav razvoj Karlovaca i da omoguće daleko udobniji svakodnevni život. Ovo će biti žila kucavica, kuda će se obavljati najveći deo saobraćaja u Sremskim Karlovcima", kaže Aleksandar Stojkečić, predsednik Opštine Sremski Karlovci.



U planu je da Karlovci dobiju i Kulturni centar, koji bi se nalazio na parkingu preko puta Železničke stanice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.