Brnabić: Dan kada je svet prvi put u UN čuo priču o stradanju Srba u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2024, 09:52

Brnabić: Dan kada je svet prvi put u UN čuo priču o stradanju Srba u BiH

Datum 30. april 2024. godine će ostati upamćen kao dan kada je svet prvi put u zdanju Ujedinjenih nacija, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića imao priliku da vidi lica i čuje lične priče o stradanju i patnji srpskog naroda u BiH, saopštila je danas predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić.
''Ovo je prvi put da je svet mogao da vidi sestre Dušku i Svetlanu Stanić, koje su kao devojčice od šest i osam godina odvedene u logor u Rašćanima gde su mučene i zlostavljane. Svet je video Rajka Draganića, koji je sa ćerkom zatekao mrtvu, (iskasapljenu) suprugu i roditelje, i Dušana Magazina čiji su roditelji zaklani kada je on bio dečak. Kako su mu rekli, ubijeni su od strane muslimanskih oficira...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.