Vučević: Prioritet Vojske Srbije je saradnja sa KFOR

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 18:14

Vučević: "Prioritet Vojske Srbije je saradnja sa KFOR"

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Beogradu sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom.

On je poručio da je jedan od prioriteta za Vojsku Srbije saradnja sa snagama KFOR i zbog toga je za Srbiju "važno da NATO ima neutralan status u rešavanju problema".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vučević je rekao da Srbija pozitivno ocenjuje najavu upućivanja dodatnih 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanskih vojnika u sastav KFOR.

Vučević je izrazio duboku zabrinutost zbog trenutnih dešavanja na Kosovu i položaja srpskog naroda na severu, dodajući da će dalji pregovori o normalizaciji odnosa postati složeniji posle nedavnog zaoštravanja napetosti.

Ferguson je istakao zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane sa Srbijom, kao i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Dalji pregovori o normalizaciji odnosa sa Prištinom postaće složeniji nakon nedavne eskalacije sukoba

Izvor: 24sedam.rs, 03.Okt.2023

Jedan od prioriteta za Vojsku Srbije je, naglasio je Vučević, saradnja sa snagama KFOR-a, i zbog toga je za Srbiju važno da NATO ima neutralan status u rešavanju problema

Nastavak na 24sedam.rs...

JOŠ JEDNA NATO DRŽAVA ŠALJE TRUPE NA KOSOVO I METOHIJU! Severnoatlantski savet dao odobrenje, slediće primer Velike Britanije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2023, 00:27

Trenutno u Kforu služi oko 4.500 vojnika..U okviru Kfora uskoro će se naći još 200 vojnika iz Rumunije, koja će u narednom periodu uputiti pešadijsku četu u mirovnu misiju na Balkanu, saopštilo je rumunsko Ministarstvo nacionalne odbrane, prenosi Kljan Kosova...- Nakon odobrenja Severnoatlantskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.