Pančevci ispratili naše vojnike u mirovnu misiju UN u Liban

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevci ispratili naše vojnike u mirovnu misiju UN u Liban

U kasarni "Stevica Jovanović" u Pančevu , organizovan je svečani ispraćaj pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu. Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Narednih 6 meseci, 175-oro pripadnika pešadijske čete i voda za zaštitu snaga, obavljaće misiju u Libanu. Oni će u okviru redovne rotacije zameniti kolege. Pripreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pred taj zadatak su uspešno završene.

Ministar Vulin, poručio je vojnicima da budu sigurni čuvari mira jer je malo naroda, koji kao naš, zna i razume šta on znači.

"Oni koji su u Libanu bili pre vas ostavljaju vam dobro i čestito ime ,ostavljaju vam poštovanje ljudi sa kojima ćete raditi. Dobro pazite da i vi onima koji dolaze posle vas ostavite dobro i čestito ime. Srbija je ponosna na svakog svog vojnika, kao što je bila ponosna u ratovima koje je vodila bez svoje volje ,bez svoje krivice. Tako je ponosna što danas može drugim zemljama i narodima da vrati mir", rekao je Vulin.

Desetar Ivan Maletin i razvodnik Đuro Borbelj, prvi put će učestvovati u mirovnoj operaciji. Nadaju se da će dostojno predstavljati vojsku i svoju zemlju.

Na kraju svečanosti, ministar je predao državne zastave komandirima jedinica koje su upućene u Liban.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.