Izvor: B92, 27.Nov.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Savet za evrointegracije

Beograd -- Vlada Srbije imenovala je danas nove članove Saveta za evropske integracije, kojim je do sada predsedavao bivši premijer Vojislav Koštunica.

Savetnica potpredsednika Vlade Srbije zaduženog za evropske integracije Ksenija Milivojević izjavila je da će osnovna uloga Saveta biti davanje opštih smernica u procesu evropskih integracija svim institucijama države.

Savet je, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njenim rečima, komponovan tako da obuhvata najširi mogući krug društvenih aktera, čime se naglašava široki društveni konsenzus o procesu evropskih integracija.

"Uloga Saveta, na primer, nije da piše zakone, zna se ko piše zakone, ali je uloga Saveta da ukaže na to da zakonodavna aktivnost treba da se ubrza i da da smernice u pogledu toga na koji način se to može postići", rekla je Ksenija Milivojević Tanjugu.

Ona je izrazila uverenje da će prva sednica u novom sastavu biti održana veoma brzo i da će ritam zasedanja zavisiti od političke volje.

"Mislim da političke volje u ovom trenutku ima u više nego dovoljnoj meri i da će se Savet sastajati dosta često", ocenila je Milivojevićeva.

"Dakle, ne postoji nikakva konkretna odrednica, ali mislim da postoji potreba, toga su svesni svi članovi Saveta i predsedavajući Saveta, i očekujem da će on imati mnogo jaču aktivnost nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu", rekla je savetnica Božidara Đelića.

Savet za evropske integracije osnovan je u avgustu 2003. godine, i njegovi članovi su, između ostalih, bili najviši državni zvaničnici Srbije i Crne Gore. Savet se nije sastajao tokom mandata prethodne dve vlade.

Kako pišu današnje "Večernje novosti" Savet za evropske integracije Srbije do sada je postojao samo na papiru, i predvodio ga je Vojislav Koštunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.