NASTAVLJA SE EGZODUS DSS-A: Janković, Nikitović, Jočić i Mihajlov napustili stranku!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Okt.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJA SE EGZODUS DSS-A: Janković, Nikitović, Jočić i Mihajlov napustili stranku!

Četiri nekadašnja visoka funkcionera DSS-a napustili su danas tu stranku, a posle odlaska i osnivača DSS-a Vojislava Koštunice iz partije

Četiri nekadašnja visoka funkcionera Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić, Vladeta Janković, Aleksandar Nikitović i Dejan Mihajlov, napustili su danas tu stranka uz obrazloženje da je ona napustila svoja osnovna načela.

Nekadašnji šef Kabineta premijera Srbije Aleksandar Nikitović je u izjavi dostavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << agenciji Beta ocenio da su svi poštovaoči DSS duboko uznemireni činjenicom da je tu partiju napustio i njen osnivač i dugogodišnji predsednik Vojislav Koštunica.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Svi u zemlji znamo da je on čovek koga pre svega krasi razboritost i da nikada nije donosio nagle odluke. Nažalost, u izbornoj kampanji za novog predsednika DSS Sandra Rašković Ivić je otvoreno zagovarala promenu osnovnog načela DSS-a, a to je politička neutralnost. Namera je da umesto političke neutralnosti sada rukovodeće načelo bude suverenizam – rekao je Nikitović.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, DSS je sva sazdana od načela te rušenje političke neutralnosti zapravo znači rušenje stranke.

- Uzgred, sama reč suverenizam ne postoji u srpskom jeziku, već se javlja u komentarima Tuđmanovog ustava. Kakva sramota za DSS. Zameniti političku neutralnost suverenizmom je poražavajuće i nedostojno za DSS. Zbog toga napuštam DSS i ostajem potpuno veran ideji političke neutralnosti – naveo je Nikitović.

Podsećamo, skoro su DSS napustili Samardžić i Petrović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.