LDP: DSS poziva na rušenje poretka

Izvor: B92, 18.Mar.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: DSS poziva na rušenje poretka

Beograd -- Peticiju DSS-a za zaštitu lidera te stranke Vojislava Koštunice, u Liberalno-demokratskoj partiji ocenjuju kao "poziv na rušenje ustavnog poretka".

LDP kritikuje sakupljanje potpisa za peticiju kojom se javne ličnosti protive povezivanju Koštunice sa ubistvom premijera Zorana Đinđića.

"Ideja da se sakupljaju potpisi građana, kako bi se sprečilo regularno i zakonito ispitivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojislava Koštunice pred državnim organima, običan je poziv na rušenje ustavnog poretka", kaže se u saopštenju LDP-a.

Liberali incijativu DSS-a ocenjuju kao "pokušaj da se njihov vođa izdigne iznad zakona koji važi za sve druge građane ove zemlje".

LDP tvrdi da se predstavnici DSS-a služe "lažima i klevetama" kako bi pomogli Koštunici "da postane begunac od zakona i pravde" u vezi sa istragom o političkoj pozadini ubistva premijera Đinđića, pre osam godina.

Ta stranka smatra da Koštunici i njegovim saradnicima ne odgovara da se otkrije istina o pobuni Jedinice za specijalne operacije, koja je prethodila ubistvu Đinđića.

"Panika koja je opravdano zavladala u okruženju Koštunice, posle najave da će konačno biti utvrđena istina o oružanoj pobuni Legijinih Crvenih beretki, kao uvodu u kasnije ubistvo Zorana Đinđića, gura njegovu stranku u sve opasnije političke i nezakonite projekte", saopštio je LDP.

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je počela sakupljanje potpisa za peticiju kojom se javne ličnosti protive povezivanju lidera te stranke Vojislava Koštunice sa ubistvom premijera Zorana Đinđića i kojom osuđuju, kako navode, prljavu medijsku kampanju protiv lidera te stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.