Koštunica: Zaustaviti agoniju Srbije!

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Feb.2010, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Zaustaviti agoniju Srbije!

BEOGRAD - Predsednik DSS-a Vojislav Kostunica izjavio je da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora prvi cilj DSS-a koji može i ima snage da preporodi Srbiju.

Na Desetoj izbornoj skupštini DSS-a, Koštunica je optužio vlast je ugrozila i dovela u opasnost Srbiji "ekonomski, socijalno, politički i moralno" i poručio da će njegova stranka danas ponuditi građanima izborni program za preporod i obnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zemlje.

- Vreme je za izbore, vreme je da se zaustave agonija i uništavanje Srbije. Vreme je da Srbija dobije novu vladu koja će čuti glas naroda, da narod traži posao i da živi od poštenog rada. Vreme je za novu srpsku vladu koja će zaustaviti separatizam i dalje rastakanje države, koja će sačuvati jedinstvenu i celovitu zemlju i graditi snažnu državu - rekao je Koštunica.

On je ocenio da sadašnju vladu nije birao narod, nego da su je napravili "domaći tajkuni i strani ambasadori koji pustoše zemlju" i istakao da "to mora što pre da se zaustavi i nikada više ne sme da se ponovi", optužujući vladu da se sa međunarodnim faktorima dogovara kako da prevari svoj narod.

Koštunica je istakao da će Skupština danas usvojiti izborni program "Naš put - Načela nacionalne politike za budućnost Srbije" koji sadrži 12 načela za utvrđivanje i vođenje državne i nacionalne politike i Deklaraciju o ekonomskoj budućnosti Srbije.

Malo su zakasnili ... i malo su se izleteli. Prvo treba zaustaviti PROPADANJE! za taj cin ovde niko nema ni snage ni volje, a pogotovu nema znanja kako to da izvede. Prvi korak u zaustavljanju propadanja jeste zaustavljanje KORUPCIJE koja izmice svakoj kontroli. Vise ne znas kome verovati, kome ne, opsti strah, apatija, beznadje i povrh svega hronicna besparica!

Samo radikalni potezi mogu da dovedu do nekih znacajnih promena. Prvo pohapsiti sve iz sadasnje i predhodne vlasti za koje se zna ili sumnja da su ucestvovali u prevarama, kradjama i obmanama naroda. Agenciju za privatizaciju pothitno raspustiti i clanove te kriminalizovane grupe po kratkom postupku poslati na robiju. Njihove odluke ponistiti Takodje izvrsiti nacionalizaciju i ODUZETI novac i imovinu sadasnjim tajkunima koji sve to nikako nisu mogli da steknu postenim radom. Svako ko je uhvacen da diluje drogu, ODMAH, po zakonu i bez sudskog procesa GUBI sve sto je stekao, ukljucujuci licnu imovinu i imovinu i novcana sredstva koju je obezbedio svima do TECEG kolena, napred i nazad! Oduzeta sredstva uloziti u pogone i proizvodnju u preduzeca koja su ODUZETA tajkunima kroz procese namestenih (a u medjuvremenu ponistenih) privatizacija.

Svu tu novopecenu armiju robijasa poslti na PRINUDNI rad, a da rezultati njihovog rada, u obliku besplatne hrane i viska novca, pripadnu NARODU!

Aktuelni ministri ce imati plate ne vise od 50.000 din, imace pravo na JEDAN stan, u privatnom vlasnistvu ili dodeljen od drzave i to po 15 kvadrata za svakog clana porodice. Ako se otkrije da njihove mame ili tate poseduju kucerine od 1000 kvadrata i vise, odmah, po zakonu i pokratkom postupku gube pravo dodelu drzavnog stana. Neka brate otplacuju krvave kredite kao i hiljade drugih u ovoj drzavi pa da vide kako je! Ukinuce se vozaci i ministri ce, kao sav ostali svet kojem inace sluze, da se vozikaju i laktaju po tramvajima, trolejbusima i autobusima. Svako zaposljavanje po partijskoj liniji staviti van zakona i preksioce poslati na minimum od 5 godina robije a partiju koja to promovise lupiti po dzepu tako jako i bolno da se ne opasulje narednih 1000 godina. Osim toga, uveo bih licnu odgovornost partijskil "lidera" i ako bi napravili stetu koju narod placa, bice odgovorni SVOJOM IMOVINOM!

Ispitivanje porekla imovine! Odakle tebi 1.000.000e u banci? Zaradio? Ma nemoj? Dokazi!

Ali, u ovoj drzavi nema takvih koji bi lupili k..... o astal i zaveli red!

Srbija je najgadnija kolonija u Evropi. Nivo svesti Srba je u nivu pileta.. Nema nikakve nade. Zuti su uspeli da uniste Srbiju i nista je vise ne moze vratiti nazad. Sve se zivo kontorlise od strane belosvetskih mafijasa. Pa narode, Srbi vise ni svoju crkvu nemaju. Ovaj sinod je hereticki i pro vatikanski.

Vecina naroda je u agoniji a vi koji niste, ja razumem da vam je lepo,

Koštunica je jedini čovek na političkoj sceni Srbije, koji uz sve svoje mane, ima nešto što se zove - savest. A o svemu pomenutom vezano za tajne dogovore, koje udruženje za ojadjivanje i unesrećivanje Srbije na čelu sa žutim narcisom vodi, znam jako puno, i čak šta više nije tajno ništa - u našim ministarstvima u svakom dipartmentu sedi stranac - reći špijun je glupo - ljudi svako jutro dolaze na posao, kafe kuvarice im kuvaju kafu, čiste kancelarije, kao i svima drugima iz personala, zaposleni im podnose izveštaje I za njih nema tajni.

Kostunjavi prica o agoniji???!!! Vi ste nejveca agonija Srbije g-dine VdrK, isssssss u penziju,ostavi narod na miru!!!

Војислав Коштуница је политичар који има редак таленат да следи политички најквалитетнију идеју у Србији, али и да окупи лошу екипу у својој станци. Мислим да имиџ ДСС-а генерално није добар, да им треба квалитетнијих људи по одборима и да треба да начине корак у том правцу. Када то кажем, мислим и на моралну обнову те странке, коју су неки људи озбиљно компромитовали. Надам се да др Коштуница има снаге засве то. А Ваше неписмено и вулгарно писмо не вреди заправо коментарисати. Јадна је Србија ако радикални типови попут вас преузму ствар у своје руке.

Da vo nije poslednji pokusaj VDrKostunice, i raznoraznih Samardzica da Srbiju 'dozovu pameti'?

Ili mozda tek nacin da se ne prekine dotok para njihovim 'cuvarima Kosova'? Ovi su verovatno u panicnom strahu, jer mozda nece moci da plate taj novi model BMW dzipa koji su ranije rezervisali, ili dovrse kucu u Beogradu..

Kome je dobro, radi u drzavnom preduzecu za veliku platu i jos vece honorare, uziva u korupciji i vozikanju sluzbenih vozila, druzi se sa kriminalcima po kaficima... ne mora da cita ovaj tekst niti da pise ogavne komentare.

Ovo je nada za gladne, otpustene, sa prepolovljenim penzijama, za one koje je drzava bahato bacila iza margine siromastva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.