Koštunica: Vlast ponižava narod

Izvor: RTS, 02.Feb.2010, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Vlast ponižava narod

Politika koja put u Evropu utire preko razdvajanja mrtvih i omalovažavanja nevinih srpskih žrtava je nemoralna i nečovečna, saopštio predsednik DSS Vojislav Koštunica povodom rezolucije o zločinu u Srebrenici.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, povodom rezolucije o zločinu u Srebrenici, saopštio je da je nemoralna i nečovečna politika koja put u Evropu utire preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razdvajanja mrtvih i omalovažavanja nevinih srpskih žrtava, navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

"Takav put ne vodi nikud osim u ponižavanje sopstvenog naroda. Ako Skupština Srbije umesto jedne deklaracije kojom se osuđuju svi ratni zločini treba da donese neku posebnu deklaraciju, onda bi to trebalo da bude deklaracija o Jasenovcu, gde je izvršen genocid nad našim narodom", naveo je Koštunica.

Predsednik DSS-a je upozorio vlast da niko nema pravo da na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod stavi žig odgovornosti da je u njihovo ime počinjen zločin.

"Onaj ko je bilo gde počinio ratni zločin ima ime i prezime i mora da odgovara, a svakoj nevinoj žrtvi, ma koje vere bila, moramo se pokloniti i odati poštovanje", naveo je Koštunica.

"Ovo trenutak kada Srbija umesto što podriva Republiku Srpsku", treba upravo sa Republikom Srpskom da se dogovori oko zajedničkog teksta deklaracije kojom bi se bez razlike osudili svi zločini na prostoru nekadašnje Jugoslavije i koja bi istovremeno bila usvojena u Beogradu i Banja Luci, naveo je Koštunica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.