Koštunica: Nije važan stav Holandije, već Srbije

Izvor: Blic, 23.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Nije važan stav Holandije, već Srbije

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da nije pravo pitanje i zapravo je nebitno da li Holandija popušta ili ne popušta oko potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) pre 11. maja.



"Pravo pitanje je stav Srbije prema ovom sporazumu koji sutra može biti tumačen od strane NATO pakta kao potpis Srbije i priznavanje Kosova kao prve NATO države", ocenio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koštunica u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Holandija je priznala jednostranu nezavisnost Kosova i na taj način najgrublje prekršila parafirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

"Samim tim Holandija nema ni najmanje pravo da postavlja bilo kakve uslove Srbiji, već je više nego prirodno i neophodno da Srbija traži jasne garancije i od Holandije i od svih država EU koje su priznale lažnu državu Kosovo da se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju odnosi na celovitu Srbiju", smatra premijer.

On je još jednom ukazao da Srbija mora da povede odgovoran razgovor sa EU u kome će se u potpunosti razjasniti sva sporna pitanja, jer, rekao je, gradjani Srbije imaju pravo i moraju znati šta se tačno u njihovo ima potpisuje.

"Niko nema pravo da stavi potpis Srbije na sporazum koji se može tumačiti kao priznavanje nezavisnosti Kosova", zaključio je Koštunica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.