Koštunica: Neophodna saglasnost opozicije o promenama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Neophodna saglasnost opozicije o promenama

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da u ovom trenutku nema potrebe za ujedinjenjem opozicije, ali je neophodna njena saglasnost o potrebi promena i raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"Nema potrebe za stvaranjem novog DOS-a", istakao je Koštunica na konferenciji za novinare i naveo da, bez obzira na različite programe stranaka opozicije i načine na koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << realizuju svoje ciljeve, one treba da insistiraju na raspisivanju izbora.

Te razlike su, po njemu, "dopunjujuće, komplementarne i omogućavaju da se na izborima dobije više".

"Mnogo je važnije da iza opozicije stoji još nešto značajnije i šire, a to je mnjenje i raspoloženje naroda koji hoće promene i da smo svi mi saglasni u tome da su promene potrebne. Taj vid saradnje je dovoljan da se cilj postigne. U ovom trenutku je neophodno što šire okupljanje i opozicije i javnosti i nevladinih organizacija", rekao je Koštunica.

Upitan kako komentariše poziv lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da se izjasni o učlanjenju Srbije u EU, Koštunica je naveo da je stav njegove stranke po tom pitanju jasan i dodao da se i Nikolić, kao i stranke vladajuće koalicije, zalažu za to da se učini sve da Srbija cela, a ne samo njen deo, bude član EU i da tu ne vidi nikakav problem.

Na pitanje da li DSS, s obzirom na njegove optužbe da su aktuelnu vladu formirali tajkuni i strani faktori i da postoje tvrdnje da su tajkuni i strani faktori odigrali ključnu ulogu i u formiranju SNS, može da sarađuje sa naprednjacima, Koštunica je odgovorio da za DSS "postoji crta između stranaka koje su u opoziciji i koje čine većinu" i da je "to okvir u kome vidi saradnju sa njima".

"Opozicione stranke su upućene na saradnju, a sve ovo drugo što pominjete je nešto što je postalo deo istorije. Za nas u ovom trenutku, ne ulazeći u te druge procese, postoji crta između stranaka opozicije i stranaka koje čine većinu", kazao je lider DSS.

"Mi sa SNS imamo čak i sporazum o saradnji od prošle godine i zalažemo se uporno za što širu saradnju opozicionih stranaka i tu nema nikakvih prepreka i nikakvo pitanje se ne postavlja o tome", kazao je Koštunica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.