Koštunica: Kucnuo čas za izbore

Izvor: Blic, Tanjug, 25.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Kucnuo čas za izbore

Vojislav Koštunica

Lider Demokratske stra­nke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da datum novih izbora u Srbiji zavisi i od „stranog faktora” kojeg smatra „starateljem sadašnje vlasti”.



„Prilike u Srbiji su takve da je, objektivno gledano, pravi trenutak za izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio još juče. Dogorelo je do nokata. Sadašnja vlast je odgovorna za pustošenje Srbije u svakom pogledu”, rekao je on u intervjuu frankfurtskim „Ves­tima”. Lider DSS je uveren da će u jednom trenutku, ipak, presuditi „realan život, stvarne potrebe ljudi i veliko nezadovoljstvo”.

- Imajući u vidu tešku situaciju u Srbiji, nameće se potreba da sadašnja vlast ode. Kako bi ona drugačije otišla ako se snage u Srbiji ne bi okupile u strankama i izvan njih. Za Srbiju bi bila najmanja šteta i najbezbolnije da na izborima dobijemo novu vladu, koja će biti sposobna da obezbedi stabilnu i jaku državu - smatra on. Lider DSS je rekao da „ova vlada nije zasnovana na narodnoj volji” i da je DS dala lažna obećanja o evropskoj budućnosti Srbije i ekonomskim promenama, a da se pokazalo da je sve to bila „velika obmana”.

Na pitanje da li SRS može zajedno sa DSS i SNS kao o nosiocima jedinstvene opozicije, on je odgovorio da nisu nabrojane sve stranke i da i izvan partija postoji mnogo organizacija u Srbiji koje hoće promene.

- Odgovorna opozicija mora reagovati na te zahteve. Moramo da odgovorimo na apele ozlojeđenih građana. Idemo korak po korak, najpre od saradnje opozicije u parlamentu. Realan život će nametnuti neophodnost zajedničkog rada svih opozicionih stranaka, i to je najbitnije - rekao je Koštunica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Kucnuo čas za izbore

Izvor: B92, 24.Maj.2009, 14:37

Beč -- Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio je da datum novih izbora u Srbiji zavisi i od "stranog faktora" kojeg smatra "starateljem sadašnje vlasti"..."Prilike u Srbiji su takve da je, objektivno gledano, pravi trenutak za izbore bio još juče. Dogorelo je do nokata. Sadašnja vlast je odgovorna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.