Koštunica: Kosovo je Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Kosovo je Srbija

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica poručio je, u pismu delegatima Skupštine zajednica opština AP Kosovo i Metohija, da nikada nijedan predstavnik srpske vlasti ne sme da pregovara sa predstavnicima albanskih separatista koji su protivpravno proglasili "albansku državu na tlu Srbije".

"Sedamnaestog februara moramo još jednom celom svetu oglasimo istinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Kosovo bilo, jeste i ostaje Srbija i da je ta neporeciva i nepobediva istina jača od svih laži na kojima se gradi lažna država Kosovo", navodi se u Koštuničinom pismu.

Prema njegovim rečima, Kosovo se jednom za svagda mora sačuvati kao deo Srbije, kao i da, dok postoje srpski narod i Srbija, Kosovo će biti njen deo.

"Srpski narod nikada neće zaboraviti surovu i bezumnu agresiju NATO na Srbiju. Bombe koje su bačene na Srbiju su temelj i jedini pravni osnov tvorevine koja sebe zove Republika Kosovo", podsetio je Koštunica.

Posle bombardovanja, priznavanja jednostrane nezavisnosti, dolaska Euleksa, formiranja vojske Kosova, dodao je on, mentori ove tvorevine žele da Beograd i Priština započnu razgovore, koji bi ustvari značili početak uspostavljanja dobrosusedskih odnosa Srbije sa samom sobom.

"Sedamnaesti februar je pravi povod da se uputi jasno upozorenje da nikada nijedan predstavnik srpske vlasti ne sme da pregovara sa predstavnicima albanskih separatista koji su protivpravno proglasili albansku državu na tlu Srbije", upozorio je Koštunica.

Koštunica je dodao i da je ovaj datum dan kada celokupna javnost očekuje da čuje od Republičkog tužilaštva šta je do sada urađeno na osnovu krivične prijave koju je podneo MUP Srbije protiv najistaknutijih predstavnika albanskih separatista, koji su učinili jedan od najtežih zločina protiv države Srbije.

"Vi, delegati Skupštine zajednice opština, usvajajući deklaraciju 17. februara, uz prisustvo narodnih poslanika Skupštine Srbije, na najbolji način branite i dajete primer kako se brane državni i nacionalni interesi", poručio je Koštunica delegatima Skupštine Zajednica opština AP Kosovo, koja će se sutra održati u Zvečanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.