Ilić: Radikali su u igri

Izvor: B92, 13.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Radikali su u igri

Beograd -- Velimir Ilić rekao da postoji mogućnost formiranja koalicije sa SRS-om, i da je Vojislav Koštunica kandidat za premijera DSS-a i NS-a.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija u postizborne koalicije sigurno neće ulaziti sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno-demokratskom partijom i G17 plus, ali nije isključio mogućnost postizborne koalicije sa radikalima.

"Stavićemo rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora na sto da vidimo kome je koliko narod dao poverenje. Moramo poštovati izbornu volju naroda. Ja ne mogu, niti ću bilo kada reći da sam protiv svog naroda. A ako taj narod bira radikale, onda su oni u igri", kazao je Ilić za današnje Večernje novosti.

U subotu potvrda koalicije

Glavni odbor Nove Srbije trebalo bi na sednici u subotu, 15. marta, da potvrdi dogovor predsednika te stranke Velimira Ilića i predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice o predizbornoj koaliciji, najavljeno je iz NS.

Glavni odbor NS, čija će sednica biti održana u Čačku, treba da potvrdi dogovor Ilića i Koštunice o predizbornoj koaliciji na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, kao i zajedničku listu kandidata za narodne poslanike.

Predsednici dve stranke su u utorak, 11. marta, dogovorili da na predstojećim izborima nastupe sa zajedničkom listom.

On je rekao da definitivno neće sa LSV-om, LDP-om i strankom G17 plus, za koju je naveo da je dve vlade "razbila", i da - ako na listi Demokratske stranke budu G17 plus ili Čanak - onda sigurno neće ni sa njima praviti vladu.

Kako je naveo, praviće vladu sa partnerima koji garantuju da neće da krše Ustav Srbije, da nisu za samostalno Kosovo i da neće u Evropu bez Kosova.

Ilić je kazao i da će Koštunica biti kandidat za premijera kolacije DSS-NS.

Prema njegovim rečima, netačni su navodi da je Koštunica, pre nego što je objavio kraj koalicije, razgovarao i sa SRS-om o formiranju vlade i da je to SRS odbio.

"To nije tačno. Niti smo pregovarali, niti su radikali odbili", rekao je Ilić i naveo da je bilo je razgovara sa DS-om da se G17 plus izbaci iz Vlade.

"Mnogi ministri DS-a su mi govorili da su spremni da G17 plus izađe iz Vlade, a Socijalistička partija Srbije podrži manjinsku vladu", rekao je Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.