Građani će odlučiti o referendumu

Izvor: B92, 02.Maj.2013, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građani će odlučiti o referendumu"

Beograd -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine.

"Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum, i to treba da bude narodni referendum, a ne referendum koji organizuje vlast", navodi se u pisanom saopštenju Koštunice.

On je istakao da je na vlasti da se formalno-pravno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveže da će poništiti briselski sporazum ako narod na referendumu bude protiv sporazuma.

"Ne postoji ni jedan opravdan razlog zašto vlast ne bi ispunila ovaj razumni uslov za održavanje referenduma", naveo je bivši premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, u dijalogu sa Srbima sa Kosova i Metohije neophodno je definisati ravnopravne medijske uslove, rok trajanja kampanje, kontrolu i brojanje listića, finansiranje kampanje, ali i referendumsko pitanje.

"Smatram da bi narod pod normalno definisanim uslovima na referendumu glasao protiv briselskog sporazuma kojim se uništava država Srbija na Kosovu i srpski narod izručuje da živi u nezavisnoj državi Kosovo", saopštio je Koštunica.

On je ponovio da je DSS za održavanje referenduma, ali je dodao da će poštovati konačnu odluku Srba sa Kosova i Metohije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Narod će odlučiti da li će biti referenduma

Izvor: Blic, 02.Maj.2013

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa..."Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum, i to treba da bude narodni referendum,...

Nastavak na Blic...

"Građani će odlučiti o referendumu"

Izvor: OkRadio.rs, 02.Maj.2013

Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine. "Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum, i to treba da bude narodni referendum, a ne referendum koji organizuje vlast",...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.