DS zatražila reakciju nadležnih na sporne privatizacije

Izvor: Blic, 22.Jun.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS zatražila reakciju nadležnih na sporne privatizacije

Šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija zatražila je danas od nadležnih oragana i tužilaštva da preduzmu odgovarajuće mere i utvrde odgovornost vlade Vojislava Koštunice u spornim privatizacijama Luke Beograd i dnevnog lista "Novosti". Nada Kolundžija: Privatizacija Luke Beograd i "Novosti" obavljena u vreme vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vojislava Koštunice

Kolundžija je, koristeći pravo da predstavnicima vlasti na sednici parlamenta postavi poslaničko pitanje, ukazala da je privatizacija tih preduzeća obavljena u vreme vlade Vojislava Koštunice, što proizilazi iz odgovora na ranije postavljena pitanja.

Poslanici Srpske radikalne stranke su, takođe, od nadležnih zatražili da utvrde šta je istina u vezi privatizacije lista "Novosti", a povodom pisanja pojednih medija da je VAC preuzeo deo akcija tog dnevnog lista.

Radikali su naveli i da je direktor te medijske grupacije Bodo Hombah rekao da mu je predsednik Srbije Boris Tadić obećao da će VAC preuzeti deo "Novosti" i pitali odakle Tadiću pravo da se meša u privatizaciju bilo kog preduzeća u Srbiji.

DSS i NS: Pojačati protivgardnu zaštitu

Iz DSS i Nove Srbije su zahtevali da se što pre uspostavi odgovarajući sistem protivgradne zaštite, i naglasili da je za 1.680 protivgradnih stanica u Srbiji potrebno 20.000 raketa. Ove godine, kako su kazali, iz budžeta su izdvojena sredstva za svega 4.500 raketa, a "takav, neodgovoran odnos vlasti može da ima nesagledive posledice za poljoprivredu".

Reagujući na to, Kolundžija je naglasila da Tadić nije mogao da ima nikakve veze sa tom privatizacijom i zatražila da se poslanička pitanja ne zloupotrebljavaju tako što se iznose neistine, koje imaju za cilj da se relativizuje i umanji odgovornost onih koji su za to zaista odgovorni.

Šefica poslaničkog kluba ZES je kosntatovala da je direktor agencije za privatizaciju u tom periodu bio kadar D S S-a, a da je on sada drugi čovek u "Novostima".

Ako je bilo probelma u privatizacijama tog dnevnog lista i Luke Beograd, za to su odgovorni državni organi vlade Vojislava Koštunice, istakla je ona.

Poslanici G17 plus zatražili su da se ubuduće usklade nadležnosti i rad odbora sa onim što piše u zakonu, ukazavši da skupštinski Odbor za finansije nije bio ovlašćen da razmatra Predlog zakona o Narodnoj banci Srbije, kao ni amandmane podnete na taj akt.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.