Izvor: Southeast European Times, 04.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS upozorava Koštunicu da ne iznosi tvrdnje o novom SSP sa EU

04/05/2008

BEOGRAD, Srbija -- Demokratska stranka (DS) odbacila je izjave odlazećeg premijera Vojislava Koštunice, koji je rekao da nedavno potpisani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Srbije i EU sadrži klauzulu kojom se zahteva da Srbija odustane od dela svoje teritorije, što se odnosi na Kosovo. Koštunica, lider rivalske Demokratske stranke Srbije (DSS), treba da "prestane sa neistinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << klevetama, lažima i upotrebom rečnika koji nije prikladan, imajući u vidu funkciju koju trenutno obavlja", navodi se u saopštenju DS od subote (3. maj). Te dve stranke i mnoge druge suočiće se na parlamentarnim i lokalnim izborima 11. maja.

U međuvremenu u subotu, komesar za proširenje EU Oli Ren rekao je da Srbija koristi Kosovo kao izgovor za razvijanje bliskih odnosa sa Moskvom, umesto sa Briselom. Tokom predavanja na Univerzitetu Oksford, Ren je opisao to kao "opasnu igru ", upozoravajući da bi Srbija prva osetila negativne posledice kada bi krhka ekonomija Kosova propala. (B92, Tanjug, Beta, Blic - 03/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.