Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Koštuničino uspešno predavanje iz geografije

BEOGRAD - Demokratska stranka saopštila je danas da predsednik DSS Vojislav Koštunica obmanjuje građane pozicionirajući Srbiju kao evropsku državu, dok istovremeno namerava u političkom smislu da "udalji državu od Evrope poništavanjem SSP".

"Nema te lekcije iz geografije koja će poreći činjenice da će vlada Šešelj - Koštunica poništiti SSP, blokirati Srbiju na putu ka EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i time onemogućiti dolazak novih investicija, ubice Zorana Đinđića proglašavati nevinim i veličati ih u heroje, deliti građane na patriote i izdajnike, a političke neistomišljenike smatrati državnim neprijateljima", navedeno je u saopštenju DS.

Reagujući na današnju izjavu lidera DSS da je Srbija bila na evropskom kontinetu i da će na njemu i nadalje ostati, DS navodi da je Koštunica održao "uspešno predavanje iz geografije", uprkos tome što će "njegova radikalska vlada" odmah poništiti SSP sa EU.

Kako je navedeno, Koštunica je takvom izjavom zapravo cinično poručio građanima da će vlada, u kojoj će on biti "produžena ruka pravog premijera, Vojislava Šešelja", poništiti SSP, ali da to neće uticati na geografski položaj Srbije.

Koštunica je danas izjavio da je "Srbija već tolike vekove od kada postoji evropska država, i do sada nije postojala neka druga Srbija osim evropske, kako u ekonomskom, političkom, kulturnom, tako i u svakom drugom smislu".

Prema njegovim rečima, ako se pođe od činjenice da se Srbija nalazi na evropskom kontinentu i da niko nema nameru da je seli iz Evrope, "obaveza nove nacionalne Vlade jeste da se izbori za zaštitu naših suštinskih interesa i da obezbedi snažan privredni razvoj zemlje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.