Šešelj zbog izjava ne može s DSS

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj zbog izjava ne može s DSS

Izjave koje lider SRS Vojislav Šešelj daje otkako se vratio u Srbiju ne kvalifikuju tu stranku za saradnju s DSS-om, izjavila je Sanda Rašković Ivić.

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić rekla je agenciji Beta da Šešeljeve izjave poput one da se raduje što je Zoran Đinđić ubijen ne kvalifikuju tu stranku za saradnju s DSS-om.

Ona je kazala da je SRS povratkom Šešelja promenila svoj profil i vratila se na neku retoriku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja više pripada retorici devedesetih godina nego retorici 21. veka i da to pokazuje više zainteresovanost Šešelja za okupljanje esktremnih desničarskih grupa i stranaka.

"U svakom slučaju, treba Šešelja pustiti da pokaže za šta jeste i za šta nije i u svakom slučaju treba sagledati pro i kontra za saradnju s njim", kazala je Sanda Rašković Ivić.

Na pitanje o eventualnoj saradnji njihovog potencijalnog koalicionog partnera pokreta Dveri s radikalima, Rašković Ivićeva je rekla da misli da ni Dveri ne bi htele da sarađuju sa Šešeljem nakon izjava koje je dao.

Ona je istakla da DSS može da razgovara sa svima, ali da je razgovor jedno, a dogovor drugo.

DSS i pokret Dveri za sutra su zakazali zajedničku konferenciju za novinare, ali predsednica DSS-a nije želela danas da govori o temi konferencije niti o dogovoru sa tim pokretom pre sutrašnje konferencije.

Rašković Ivić je u više navrata govorila o ideji okupljanja desnog bloka u Srbiji koji će se okupljati oko tema slobode i suvereniteta zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.