Izvor: Southeast European Times, 19.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj podstiče srpske nacionalističke partije da formiraju vladu

19/05/2008

BEOGRAD, Srbija -- Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, kome se sudi za ratne zločine u Haškom tribunalu, podržava napore svoje stranke da formira vladu da koalicijom Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije (DSS-NS) i sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS). Visoki zvaničnik SRS-a Dragan Todorović, koji je posetio Šešelja prošle nedelje, izjavio je u nedelju (18. maja) da je Šešelj zadovoljan pregovorima koji su do sada održani između >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << tih stranaka. Lider SPS Ivica Dačić rekao je da će se razgovori sa SRS i DSS-NS nastaviti u ponedeljak. Lider NS Velimir Ilić kaže da je optimista da će sporazum o novoj vladajućoj koaliciji između SRS, DSS-NS i SPS biti postignut.

Takođe u ponedeljak, list Blic nastavio je da izveštava da SPS vodi neformalne razgovore sa Demokratskom strankom predsednika Borisa Tadića, koja podržava mnogo prozapadniju putanju Srbije. Napori da se izgradi koalicija počeli su posle parlamentarnih izbora 11. maja koji nisu doneli jasnog pobednika. Glasanje je u nedelju moralo da se ponovi u nekoliko oblasti, zbog nepravilnosti. Rezultati koji se očekuju u četvrtak ne bi trebalo da promene ishod prvih izbora. (Blic - 19/05/08; Večernje novosti, B92, Beta, Tanjug, RTS - 18/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.