Šešelj nije podneo ostavku, saglasan sa zahtevima protesta

Izvor: B92, 06.Apr.2017, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj nije podneo ostavku, saglasan sa zahtevima protesta

Lider SRS Vojislav Šešelj je izjavio da je nezadovoljan izbornim rezultatima i veruje da je bilo krađe na izborima. Dodao je da će SRS sve ispitati.

Šešelj je naglasio da se ne povlači sa čela stranke. "Ne povlačim se, niko nije ni tražio moju ostavku", rekao je on.

Šef SRS je na konferenciji za medije kazao i da je bila neravnopravna kampanja, kao i nije imao ni jedan procenat pojavljivljanja u medijima sa nacionalnom frekvencijom u odnosu na predsedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata Aleksandra Vučića.

Lider SRS je naglasio da je presudno za to što nije bilo drugog kruga to što se "Vučić pojavio sa mamom i tatom na televiziji".

"Presudno je bilo što se Vučić pojavio sa mamom i tatom na televiziji, a ja sam siroče i nemam ni mamu ni tatu", rekao je Šešelj i dodao da će SRS razloge neuspeha tražiti i u sebi samima.

Istakao je da u javnosti postoji "usijanje raspoloženja - ili Voliš vučića ili ga ne voliš". Kako je rekao, neće čestitati Vučiću na pobedi.

"Ćutao sam četiri dana da bi novinari mogli da nagađaju šta ću da radim. Naravno, posle analize niko neće biti pošteđen", rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao i da se slaže sa nekim zahtevima demonstranata koji tri dana protestuju u nekoliko gradova širom Srbije.

Lider SRS je rekao da se zalaže za promene u RIK-u, ali i da je za ukidanje REM i smene u rukovodstvu RTS i RTV.

"To su ljudi bez karaktera, prodaju se za novac i privilegije. Sa tim zahtevima demonstranata se slažemo", rekao je Šešelj.

Novosadski studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim traže razrešenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine".

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i smenu članova REM, "zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava".

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će, ukoliko se ne ispune zahtevi, tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

Studenti iz Beograda podržali su zahteve studenata iz Novog Sada i dodali još jedan zahtev - "reviziju biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije.

Veliki broj novinara nalazi se u sedištu te stranke.

Prema ranijim navodima medija, Šešelj razmišlja da napusti funkciju šefa SRS.

Kurir je ranije izvestio da je Šešelj sve bliži odluci da podnese ostavku na funkciju šefa stranke i to mesto prepusti nekom od mlađih članova, kao i da nije isključeno ni da to bude njegov sin Aleksandar.

Prema rečima Šešeljevih najbližih saradnika, lider SRS nezadovoljan je zbog lošeg izbornog rezultata, jer nije očekivao da će imati manje od pet odsto glasova, objavio je list. Opširnije - OVDE

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.