Šešelj ne dobija nove sudije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj ne dobija nove sudije

Sudsko veće Haškog tribunala odbacilo je zahtev predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za izuzeće sudija Teodora Merona i Fausta Pokara iz žalbenog postupka u predmetu u kome je osuđen za nepoštovanje suda, saopšteno je iz Haga.

U odluci sudskog veća od 2. decembra stoji da dokazi koje je Šešelj predstavio u svom zahtevu nisu uspeli da ospore "presumpciju nepristrasnosti" koja se vezuje za sudije Tribunala.

Šešelj je 10. septembra podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zahtev za izuzeće sudija Pokara i Merona iz žalbenog postupka, zbog, kako je naveo, kršenja njegovih prava tokom sedam godina i pokazivanja "nezadržive lične mržnje" prema njemu.

Šešelj je, uz zahtev za izuzeće dvojice sudija, koji je obrazložio na 42 stranice, priložio i dve svoje knjige - "Genocidni izraelski diplomata Teodor Meron" i "Korumpirani predsednik nelegalnog haškog suda Fausto Pokar".

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini u periodu od 1991. do 1993. godine.

Početkom ove godine Šešelj je dodatno optužen za nepoštovanje suda zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet, po nalogu Pretresnog veća, bio zaštićen od javnosti.

Po toj optužnici je krajem jula Šešelju izrečena zatvorska kazna od 15 meseci, na koju je podneo žalbu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.